Teruggekeerde Bergwijn gidst PSV met twee goals langs Heerenveen

Bekijk de samenvatting van PSV - sc Heerenveen

Onder aanvoering van de teruggekeerde Steven Bergwijn en de nieuwe aanvoerder Denzel Dumfries heeft PSV een einde gemaakt aan de negatieve reeks in de eredivisie. Het bezoekende sc Heerenveen kreeg met 2-1 klop.

Bergwijn, terug na een hamstringblessure, eiste al voor rust de hoofdrol op met twee treffers. Eerst haalde hij net buiten het zestienmetergebied fraai uit en later krulde de aanvaller een bal vanaf links in de verre hoek achter de kansloze doelman Warner Hahn. Nick Viergever zag bij een brilstand een kopbal op de paal belanden.

Niet alleen de rentree van Bergwijn zorgde voor lachende gezichten bij PSV. Ook Donyell Malen stond, na een blessure, weer aan de aftrap.

Daarnaast droeg Dumfries de aanvoerdersband. Trainer Mark van Bommel besloot om Pablo Rosario daarmee te ontlasten. Ibrahim Afellay blijft overigens wel eerste captain.

Steven Bergwijn heeft PSV op voorsprong gezet

Heerenveen, dat zeven duels op rij niet had verloren, kon aanvankelijk amper een vuist maken. Alleen kort voor rust stichtte spits Jens Odgaard gevaar, maar zijn poging ging naast het doel van Lars Unnerstall.

Tien minuten na de pauze had de Deen wel succes. Op aangeven van Chidera Ejuke schoot hij raak, waardoor de spanning in Eindhoven ineens terug werd gebracht.

Bekijk hieronder interviews met Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Mark van Bommel, Johnny Jansen en Warner Hahn. Laatstgenoemde staat open voor een rol als keeper bij Suriname.

Na de wissel van de moegestreden Bergwijn - hij werd afgelost door Cody Gakpo - was het af en toe weer bibberen voor PSV. In de slotfase kwam Sven Botman tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar PSV trok de nipte overwinning met hangen en wurgen over de streep.

Daardoor boekte PSV de eerste zege na vier competitiewedstrijden zonder overwinning.