Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dick Advocaat heeft sinds zijn aantreden het eerste puntenverlies met Feyenoord geleden in de eredivisie. Na zeges tegen VVV-Venlo en RKC volgde zondagmiddag een 1-1 gelijkspel bij FC Groningen.

De Rotterdammers traden in het noorden aan zonder de geblesseerden Nicolai Jørgensen, Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps. Daardoor moest trainer Advocaat improviseren. Sam Larsson, Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia stonden daardoor aan de aftrap.

Kansjes Berghuis

Feyenoord kreeg in de openingsfase een mogelijkheid via Steven Berghuis, maar de schuiver van de aanvoerder verdween naast het doel van Sergio Padt. De doelman had later in de eerste helft een antwoord op een inzet van diezelfde Berghuis.

De thuisploeg kreeg voor rust één grote kans. Een schot van Ajdin Hrustic spatte uiteen op de paal. Het doelpunt viel aan de andere kant, na ruim een halfuur. Vanuit de omschakeling rondde Luis Sinisterra op aangeven van Larsson bekwaam af.

Luis Sinisterra verschalkt keeper Sergio Padt ProShots

Na de pauze maakte Groningen jacht op de gelijkmaker. Kaj Sierhuis leek een voorzet van Django Warmerdam binnen te kunnen werken, maar Leroy Fer voorkwam met een sliding dat Sierhuis kon toeslaan.

De gelijkmaker viel na een uur alsnog. Jens Toornstra raakte Mike te Wierik in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip ging. Samir Memisevic, terug na een langdurige blessure, benutte de buitenkans.

Bekijk in de carrousel hieronder interviews met Dick Advocaat, Steven Berghuis, Danny Buijs en Sergio Padt.

Advocaat en Feyenoord schreeuwden kort daarop om een rode kaart voor Te Wierik, die na een te korte terugspeelbal de doorgebroken Sinisterra vloerde. De arbitrage oordeelde anders en hield het bij geel. "Dat had rood moeten zijn. Ik vond dat niet eens een moeilijke beslissing", zei Advocaat na afloop.

In de slotfase was er weinig gevaar voor beide doelen. Pas in blessuretijd redde Padt op een kopbal van Berghuis. De 1-1 bleef zo het bord. Groningen bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen en staat negende. Feyenoord is terug te vinden op de tiende plaats.

Statistieken FC Groningen-Feyenoord

STER reclame