Iliass Bel Hassani viert zijn treffer

Zege PEC op Fortuna in rood gekleurd en vanwege vuurwerk gestaakt duel

PEC Zwolle heeft in eigen huis een 3-1 zege geboekt op Fortuna Sittard. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien. Het duel werd in de beginfase gestaakt vanwege vuurwerk op de tribunes.

Kort na de eerste minuut, waarin niet gespeeld werd als actie tegen racisme, werd er op de tribunes in het MAC³PARK stadion grote hoeveelheden vuurwerk afgestoken. Scheidsrechter Joey Kooij twijfelde geen moment en staakte de wedstrijd. Zo'n tien minuten bleven de spelers en de arbiters binnen voordat het duel werd hervat.

Vrijwel direct na de hervatting kwam de thuisploeg op voorsprong. Mustafa Saymak schoot hard raak na klaarleggen van Reza Ghoochannejhad. PEC zocht vervolgens naar meer en kreeg kansen via Saymak en Ghoochannejhad. Na een klein half uur liet ook Fortuna zich wat gelden voor het doel van PEC-doelman Michael Zetterer.

• pro shots
    Vuurwerk op de tribunes in Zwolle
  • pro shots
    Het scherm in het stadion

Vlak voor rust kreeg Fortuna-aanvaller Amadou Ciss op aanraden van de VAR rood vanwege natrappen bij Sai van Wermeskerken.

Direct na de pauze drukte PEC Fortuna terug richting het eigen zestienmetergebied. Maar juist op het moment dat de 2-0 in de lucht hing, moest ook PEC met tien man verder. Ghoochannejhad stond op het been van Jorrit Smeets en op advies van de VAR gaf scheidsrechter Kooij hier ook een rode kaart voor.

Met tien tegen tien wist PEC de score wel te verdubbelen. Invaller Iliass Bel Hassani schoot raak na meegeven van Pelle Clement. Jagend op de 3-0 wist Fortuna het in de slotfase nog spannend te maken toen Vitalie Damascan de aansluitingstreffer binnenkopte. In de blessuretijd zorgde Lennart Thy voor de eindstand.