AZ heeft weinig moeite met Utrecht en boekt gemakkelijke zege

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - AZ

AZ heeft het uitduel met FC Utrecht simpel weten te winnen. In de Galgenwaard boekten de Alkmaarders met een 3-0 zege hun vierde competitiezege op rij.

Na scherpe beginfase van FC Utrecht was het AZ dat de bal had op zoek naar kansen. Utrecht loerde op de counter en wist onder meer via Simon Gustafson gevaar te stichten. De Zweedse spits ontsnapte aan de buitenspelval, maar kreeg de bal niet onder controle.

Halverwege de eerste helft kwam AZ op voorsprong na een van richting veranderde vrije trap van aanvoerder Teun Koopmeiners. Niet veel later verdubbelde Oussama Idrissi op schitterende wijze de score. De Marokkaans international was Sean Klaiber te snel af en prikte de bal knap in de verre hoek achter doelman Maarten Paes.

'Als het nog beter kan staan we eerste'

Kort na rust besliste kersverse international Myron Boadu met een intikker de wedstrijd. De 18-jarige aanvaller deed dit op aangeven van die andere kersverse international; Calvin Stengs.

Met de goal van Boadu was de wedstrijd ook gespeeld. Utrecht probeerde het nog wel, maar AZ kwam nooit echt meer in gevaar.