Gonzalo Higuaín viert zijn de 1-1

Zwak Juventus behoudt ongeslagen status bij Atalanta, De Vrij scoort voor Inter

Juventus is ook na dertien duels nog ongeslagen in de Serie A. De koploper wankelde op bezoek bij een sterk spelend Atalanta Bergamo, maar sleepte uiteindelijk toch een 3-1 zege uit het vuur.

Zonder de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo had Juventus het lastig in de eerste helft. Atalanta drong aan en creëerde veel kansen. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen. Na hands van Sami Khedira ging de bal op de stip, maar de jonge Musa Barrow miste. Niet veel later kreeg rechtsback Hans Hateboer een open schietkans, maar Matthijs de Ligt lag in de weg en voorkwam een doelpunt.

Matthijs de Ligt in duel met Musa Barrow van Atalanta Bergamo

Ook na rust konden De Ligt en Juventus niets anders dan tegenhouden. Even leek de 20-jarige international het veld te moeten verlaten met een op het oog vervelende armblessure na een sliding, maar de schade bleek mee te vallen en de uitstekend spelende De Ligt kon door.

Robin Gosens verzilverde na een klein uur Atalanta's aanvalsdrift. De Duitser met een Nederlands paspoort kon geheel vrij inkoppen. Zonder enorme kansen te missen liet Juventus zich steeds meer gelden op de helft van Atalanta. Een kwartier voor tijd kwam het op gelijke hoogte na een van richting veranderd schot van Gonzalo Higuaín. De Argentijn bezorgde zijn ploeg niet veel later de overwinning door opnieuw raak te schieten. In de blessuretijd zorgde Paulo Dybala voor de eindstand.

Dankzij de overwinning blijft Juventus ongeslagen koploper. De regerend landskampioen heeft 35 punten uit 13 duels.

De Vrij scoort

Achtervolger Internazionale boekte een ruime zege op bezoek bij Torino. Mede dankzij een doelpunt van Stefan de Vrij won de club uit Milaan met 3-0 en blijft zo in het spoort van Juventus.

Naast De Vrij wisten ook Lautaro Martínez en Romelu Lukaku te scoren. Inter heeft nu één minder dan Juventus en tien punten meer dan nummer drie Lazio.

Stefan de Vrij viert zijn treffer tegen Torino

AC Milan en Napoli hebben elkaar in de Serie A in evenwicht gehouden. Het duel tussen de twee ploeterende ploegen eindigde in 1-1. Hirving Lozano zette Napoli met zijn tweede doelpunt van het seizoen op voorsprong. Giacomo Bonaventura trok de stand echter al snel weer gelijk.

Napoli heeft nu al vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti staat met twintig punten uit dertien duels op de zevende plaats. AC Milan heeft pas veertien punten en is daarmee de nummer 13 van de Serie A.