SK Media

Niet alleen honderden caravans en campers, maar ook privé-verzamelingen zijn vanmorgen verwoest door een grote brand in een opslagloods in het Brabantse Oeffelt. Terwijl de brandweer de loods gecontroleerd liet uitbranden, sprak Omroep Brabant met enkelen die hun levenswerk in vlammen op zagen gaan.

"Dit is het einde van mijn hobby", verzucht een man uit Nijmegen. Hij sleutelde in de loods aan jukeboxen. Die zijn allemaal verloren gegaan in de brand, net als 70.000 singletjes.

Een andere gedupeerde had vijf oldtimer brandweerwagens in de loods staan. "Van een van die wagens waren er nog maar drie op de wereld. Die is gewoon weg. Je voelt de grond op zo'n moment onder je voeten wegzakken." Omdat de oude brandweerauto's geen kentekens hebben, kon de eigenaar ze niet verzekeren.

Bekijk hieronder beelden van de vlammenzee:

Caravans en auto's verwoest bij grote brand in loods Oeffelt

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen voor brandstichting. Bij de brand kwam veel rook vrij. "Heel Oeffelt heeft er last van en de rook trekt richting Sint Agatha en Cuijk", zei een omstander. Ook hebben mensen knallen gehoord. Mogelijk stonden er ook gasflessen in de loods.

De gemeente adviseerde mensen om ramen en deuren gesloten te houden. Ook is er een NL-Alert verstuurd met het advies uit de rook te blijven en ventilatie uit te zetten.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een gebouw naast de loods. Ook zijn een paar voertuigen uit de opslag gered.

SK Media

STER reclame