Nadï van de Watering is vaak alleen Omroep Gelderland

Duizenden reacties kreeg ze afgelopen zomer na een emotionele oproep op Twitter. Maar bijna een half jaar later heeft de 25-jarige Nadï van de Watering uit Nijmegen nog steeds geen sociaal leven.

Vanwege gezondheidsproblemen kan ze niet werken of studeren. Ze kampt met een aangeboren darmaandoening en heeft pijnstilling nodig om de deur uit te kunnen. Naast dertig minuten fysiotherapie per week had ze nauwelijks sociaal contact.

Daar wilde ze iets aan veranderen en ze plaatste een tweet waarin ze haar verhaal deed. Die tweet ging viraal en leverde veel reacties op.

"Ik kreeg wel 40.000 privé-berichten", blikt Nadï terug bij Omroep Gelderland. "Mensen wilden mij laten weten dat ze respect en bewondering voor me hadden, omdat ik dit durfde te delen. Maar ik kreeg ook reacties van mensen die zich herkennen in mijn verhaal. Dat had ik niet verwacht en raakte mij heel erg."

Nadï staat niet alleen in haar eenzaamheid. Jongeren zijn het zelfs vaker dan ouderen, bleek vorig jaar uit een onderzoek van EenVandaag. Vier op de tien mensen tussen de 16 en 34 jaar voelen zich ten minste een keer per week eenzaam, tegenover 16 procent van de mensen boven de 55.

Omroep Gelderland ging bij Nadï langs:

Ondanks de vele positieve reacties, leverde haar oproep Nadï geen grote sociale kring op. "Ik heb via mijn tweet een meisje leren kennen waar ik nu heel fijn contact mee heb. Maar zij is nu een aantal weken weg en verder ken ik nog steeds vrij weinig mensen en daar baal ik wel van. Je bent haast afhankelijk van één persoon."

Ze zou daarom nog steeds graag in contact komen met andere jongeren. "Ik zoek gewoon iemand van mijn leeftijd om leuke dingen mee te doen. Het maakt niet uit wat precies, maar iets wat je allebei leuk vindt. Dat je gewoon samen je interesses kan delen."

STER reclame