Frank Arnesen Pro Shots
NOS Voetbal

Feyenoord stelt Arnesen aan als nieuwe technisch directeur

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief: Feyenoord heeft Frank Arnesen aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 63-jarige Deen zal in januari in dienst treden van de Rotterdamse club.

Feyenoord moest op zoek naar een nieuwe technische man na het vertrek van Martin van Geel eind vorig seizoen. Sindsdien nam Sjaak Troost die functie waar als ad interim.

Ook heeft de stadionclub een financieel directeur aangetrokken. Pieter Smorenburg gaat deze functie per direct invullen.

Overbodig

Arnesen was tot begin vorige maand nog de technisch directeur van Anderlecht, maar de oud-speler van onder meer Ajax en PSV raakte daar door de komst van Vincent Kompany overbodig.

Arnesen, die ook voetbalde bij Valencia en Anderlecht en 52 keer voor zijn land uitkwam, trad na z'n spelersloopbaan bij PSV in dienst als assistent-trainer. Daarna was hij in Eindhoven technisch manager, een functie die de Deen ook bekleedde bij Tottenham Hotspur, Chelsea, Hamburger SV, Metalist Charkov, PAOK Saloniki en als laatste bij Anderlecht.

Netwerk

"Hij is iemand met jarenlange ervaring bij grote clubs in Europa en op verschillende posities binnen het voetbalbedrijf", prijst president-commissaris Toon van Bodegom de nieuwe kracht op de site van Feyenoord.

"Hij heeft oog voor de jeugd en neemt een enorm netwerk met zich mee. Arnesen heeft alle kennis en kunde om verder te bouwen aan een toekomstbestendig technisch beleid bij Feyenoord."

STER reclame