Tottenham-trainer Mauricio Pochettino
NOS Voetbal

Coach Pochettino ontslagen bij Champions League-finalist Tottenham

Mauricio Pochettino vertrekt per direct bij Tottenham Hotspur. De Londense clubleiding houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten dit seizoen en eind vorig seizoen.

Tottenham staat in de Premier League op de veertiende plaats en ook de League Cup-campagne liep uit op een teleurstelling. In de derde ronde bleek vierdeklasser Colchester United te sterk na strafschoppen.

Ajax-beul

Ook vorig seizoen vielen de resultaten al tegen. Dat Tottenham ten koste van Ajax de finale van de Champions League haalde, was als een vlag op een modderschuit, in de Premier League struikelde de club naar het einde van het seizoen.

Mauricio Pochettino is door het dolle heen als de Spurs op de valreep Ajax hebben verslagen

Tottenham-voorzitter Daniel Levy meldt dat de club "uitermate onwillig" was om de Argentijnse trainer te ontslaan. Levy: "De binnenlandse resultaten aan het einde van vorig seizoen en het begin van dit seizoen waren betreurenswaardig genoeg uitermate teleurstellend."

Clubrecord van 202 duels

Pochettino stond sinds de zomer van 2014 aan het roer bij de Spurs, waar hij 202 Premier League-wedstrijden op de bank zat, een clubrecord.

Tottenham Hotspur deed geen mededelingen over een mogelijke opvolger van Pochettino, of wie tijdelijk de honneurs waarneemt in Noord-Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl