Nederland staat gedeeld achtste ANP

De Nederlandse curlingmannen hebben twee teleurstellende dagen achter de rug op de EK in Zweden. Maandag werd verloren van Schotland en Zweden, terwijl zondag ook Duitsland al te sterk was geweest.

Tegen Schotland kwam Nederland in de eerste twee beurten al met 5-0 achter, uiteindelijk werd met 9-3 verloren. Tegen gastland Zweden ging het wat de start betrof beter, na twee van de tien beurten stond het 2-2, maar ging de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt eveneens ruim onderuit: 3-10.

Nederland bood Duitsland zondag goed partij, na zeven beurten stond het 4-4, maar uiteindelijk trokken de Duitsers aan het langste eind: 4-6.

Gedeeld laatste

Na vijf wedstrijden is Nederland één van drie landen die met één overwinning en vier nederlagen de onderste drie plekken bezetten. Een plaats bij de eerste zeven in Helsingborg - er doen tien landen mee - levert een startbewijs op voor het komende WK in Glasgow, dat eind maart 2020 wordt gehouden.

Dat mondiale toernooi bepaalt samen met het WK van 2021 welke landen zich rechtstreeks plaatsen voor de Olympische Spelen in Peking in 2022.

STER reclame