Een vrouw die 144 bolletjes cocaïne had ingeslikt is vorige week tijdens een grensoverschrijdende drugsactie opgepakt in de hogesnelheidstrein Thalys van Antwerpen naar Rotterdam. De vrouw, afkomstig uit Frans-Guyana, slikte ruim een kilo cocaïne in met een straatwaarde van 57.600 euro. Ze werd door de Belgische spoorwegpolitie gearresteerd.

Van 14 tot en met 17 november werkten politie- en douanediensten van Nederland, België en Luxemburg samen bij een grootschalige drugsactie. Daarbij werden 1659 mensen en 1309 voertuigen gecontroleerd.

183 mensen hadden tijdens de controle drugs op zak en tien mensen waren onder invloed van drugs. Agenten namen ruim 2,2 kilo spacecake, vijf wapens en tien voertuigen in beslag. Tien mensen werden aangehouden.

Marihuana

Een andere opvallende vangst werd woensdagavond gedaan op de snelweg ter hoogte van het Vlaamse dorp Minderhout. Daar vond de Belgische douane in een auto met een Belgisch kenteken 8 kilo marihuana. De drugs zouden ruim 80.000 euro waard zijn. De bestuurder, een inwoner uit België, werd aangehouden.

STER reclame