Keistadnieuws
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Meisje (4) overleden na aanrijding in Amersfoort

Een meisje van 4 is overleden na een ongeluk in Amersfoort, gisteren. Ze fietste samen met haar moeder toen ze werden aangereden door een auto.

Ook een derde fietser, een 44-jarige man uit Apeldoorn, werd geraakt door de auto. Alle slachtoffers raakten ernstig gewond. Er werden meerdere ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen om medische hulp te verlenen. De slachtoffers werden vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje van 4 overleed daar aan haar verwondingen, meldt de politie. Haar 36-jarige moeder en de man van 44 liggen nog in het ziekenhuis.

Mogelijke black-out

Direct na het ongeluk hield de politie de bestuurster van de auto aan. Het zou gaan om een oudere vrouw. Een woordvoerder van de politie zei gisteren tegen RTV Utrecht dat het erop lijkt dat zij niet lekker is geworden. "Waarschijnlijk, voor zover wij nu weten, heeft zij een black-out gekregen."

De vrouw zit inmiddels niet meer vast. De politie doet onderzoek naar het ongeluk en vraagt getuigen om zich te melden. "We zijn benieuwd naar mensen die wat hebben gezien, zodat we een goede reconstructie kunnen maken."

Advertentie via Ster.nl