Roel Bovendeert (hier op archiefbeeld) miste vlak voor tijd een kans
NOS Sport

Rotterdam in slotseconden naast Bloemendaal in hockeytopper

De topper in de hoofdklasse hockey tussen koploper Bloemendaal en nummer twee Rotterdam heeft geen winnaar opgeleverd. Het vermakelijke duel eindigde na een spannend slot in 1-1.

Een uitkomst die in de lijn der verwachting lag, gezien de ongeslagen status van beide teams. Bloemendaal verloor het hele seizoen nog niet en Rotterdam heeft sinds de eerste speelronde (3-0 nederlaag tegen HGC) ook al niet meer verloren.

Slotseconden

Het gelijkspel werd aan Rotterdamse zijde met iets meer enthousiasme ontvangen dan bij Bloemendaal, dat door een velddoelpunt van Yannick van der Drift in het vierde kwart op weg leek naar de zege.

Roel Bovendeert kon de wedstrijd vlak voor tijd definitief beslissen, maar zijn misser bleek een dure te zijn toen Kane Russel in de slotseconden uit een strafcorner gelijkmaakte.

Nederlagen Kampong en Amsterdam

Oranje-Rood herstelde zich knap van de nederlaag op zaterdag tegen Bloemendaal (2-4) door vice-kampioen Kampong met 3-1 te verslaan.

In die wedstrijd kreeg Kampong de beste kansen, maar reserve-doelman Sander van Berkel -international Pirmin Blaak is nog steeds herstellende van een hersenschudding- blonk uit met een aantal knappe reddingen.

Oranje-Rood wint verrassend van Kampong

De ploeg van Robert van der Horst maakt daardoor een sprongetje op de ranglijst naar het linker rijtje. Dat heeft Oranje-Rood mede te danken aan Amsterdam, dat zich een dag na de overtuigende zege op HGC (7-3) met 1-0 verslikte in Tilburg.

Den Bosch is de enige ploeg die zes punten meeneemt uit het 'dubbelweekend'. Een dag na de 3-1 winst op Tilburg, werd Pinoké met dezelfde cijfers naar huis gestuurd.

Uitslagen hoofdklasse mannen

Bloemendaal - Rotterdam 1-1
Den Bosch - Pinoké 3-1
Kampong - Oranje-Rood 1-3
HGC - Almere 5-1
Tilburg - Amsterdam 1-0
Hurley - Klein Zwitserland 1-2

Stand hoofdklasse mannen

1. Bloemendaal 10-26 7. Amsterdam 10-15
2. Rotterdam 10-23 8. Pinoké 10-14
3. Den Bosch 10-21 9. Klein Zwitserland 10-7
4. HGC 9-19 10. Tilburg 10-6
5. Kampong 9-17 11. Hurley 10-4
6. Oranje-Rood 10-16 12. Almere 10-1
Coach Van der Horst wil met Oranje-Rood weer aanhaken bij absolute top

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl