NOS Sport

Verschoor in voetsporen Schumacher en Senna met Formule 3-zege in Macau

Verschoor wint Formule 3-race in Macau

Richard Verschoor heeft geschiedenis geschreven in Macau. De 18-jarige Formule 3-coureur is de eerste Nederlander die wist te winnen in het Chinese stadsstaatje.

De Grand Prix van Macau geldt als een van de meest prestigieuze die je als jonge autocoureur kunt winnen. In het verleden werden onder meer autosporticonen Ayrton Senna (1983) en Michael Schumacher (1990) als eerste afgevlagd.

'Officieus WK'

"Dit is niet zomaar even een flutoverwinning, dit geldt als het officieuze WK Formule 3", stelt Louis Dekker, autosportverslaggever van de NOS. "Dit is, kort gezegd, de race die iedereen wil winnen, zoals iedere Formule 1-coureur Monaco wil winnen."

Verschoor begon zijn race vanaf de vierde startplek. Na een goede start lag de coureur van het Nederlandse MP Motorsport echter al tweede. Na een safetycar-situatie sloeg hij zijn beslissende slag. Verschoor nam de leiding over van Jüri Vips, om die niet meer af te staan.

Richard Verschoor in Macau

Wat de zege voor Verschoor extra zoet maakt, is de man die hij in een rechtstreeks gevecht versloeg, Vips. De Est behoort tot de Red Bull-talentenstal en moet de volgende worden die de overstap maakt naar Formule 1-team Toro Rosso, het laatste opstapje naar het vlaggenschip waarvoor Max Verstappen rijdt.

Verschoor reed in het verleden ook voor Red Bull, maar werd in 2017 terzijde geschoven, waarna hij het moest stellen zonder steun van een grote partij. "Hij deed incidenteel mee aan Formule 3-races, dus zijn zege in Macau komt uit de lucht vallen", weet Dekker.

Max Verstappen

Verstappen kwam eenmaal in actie in Macau. In 2014, vier maanden voor zijn Formule 1-debuut, kwam de huidig Red Bull-coureur niet verder dan plek zeven.

2014: Max Verstappen in Macau

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl