Curlingmannen verliezen van Zwitserland, herstellen zich tegen Engeland

De Nederlandse curlingmannen zijn hun olympische missie met wisselend succes begonnen. De ploeg van Shari Leibbrandt verloor op de eerste dag van de Europese titelstrijd in Helsingborg van Zwitserland (4-9), maar herstelde zich later met een zege op Engeland (8-5).

De Europese titelstrijd in Zweden vormt de aftrap voor de olympische kwalificatie, waarin de komende twee WK's centraal staan. De twee mondiale toernooien bepalen welke landen zich rechtstreeks plaatsen voor de Spelen in Peking (2022). Een plaats bij de eerste zeven in Helsingborg garandeert Nederland een startbewijs voor het komende WK in Glasgow, dat eind maart 2020 wordt gehouden.

Doel halve finales

Nederland eindigde op het vorige EK als achtste en in 2017 als zevende. In Helsingborg heeft Nederland het bereiken van de halve finales als doel gesteld. Schotland en Zweden leiden voorlopig in het klassement met twee overwinningen. Nederland, Denemarken, Duitsland, Italië, Noorwegen en Zwitserland wonnen een duel.

"Tegen Engeland konden we in het begin ons overwicht niet uitdrukken in punten. Uiteindelijk legden we de stenen in het laatste end zo neer dat zij fouten maakten. Tegen Zwitserland speelden we op zich ook goed, maar een aantal van onze eigen stenen viel net verkeerd. Daar waren we in de tweede wedstrijd veel scherper in", keek Van Dorp terug op de start van het toernooi.

Nederland vervolgt het toernooi zondag tegen Duitsland.

STER reclame