Obama in 2017
NOS Nieuws

Obama waarschuwt linkse Democraten, die reageren met hashtag #TooFarLeft

Linkse Democraten reageren op Twitter met de ironische hashtag #TooFarLeft ("te links") op uitspraken van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama. Volgens Obama moet de linkervleugel van de Democratische partij uitkijken dat de kiezers van de partij niet worden afgeschrikt met te linkse standpunten.

"De gemiddelde Amerikaan denkt niet dat we het hele systeem moeten afbreken en weer opbouwen", zei Obama in Washington, in een ruimte vol met donateurs voor de partij. "En ik denk dat het belangrijk is om dat niet uit het oog te verliezen."

Hoewel Obama geen namen noemde, lijkt het duidelijk dat hij doelt op de Democratische presidentskandidaten Elizabeth Warren en Bernie Sanders, die beiden het systeem op de schop willen nemen.

De race om de Democratische kandidatuur is volop bezig. De kandidaten met de meeste kans zijn naast Warren en Sanders ook de meer gematigde Pete Buttigieg en Joe Biden, die vice-president van Obama was.

Geworteld in realiteit

Democraten die zich meer als gematigd zien, waarschuwen al langer dat een te linkse kandidaat bij de presidentsverkiezingen van 2020 het niet zal winnen van president Trump. Obama lijkt het daar mee eens te zijn. De voormalige president heeft zich nog niet eerder zo sterk uitgelaten over de voorverkiezingen.

Op Twitter wordt ironisch gereageerd onder linkse Democraten. Peter Daou, een voormalige adviseur van Hillary Clinton, begon de hashtag #TooFarLeft.

Op het sociale medium volgen velen het voorbeeld van Daou, die zegt toe te geven dat hij "te links" is, omdat hij "rechtvaardigheid en gelijkheid" nastreeft.

Zo tweet de acteur Jon Cryer dat hij "te links"is "omdat ik vind dat we hebzucht niet kunnen laten leiden tot het instorten van het ecosysteem dat al het menselijke leven op aarde ondersteunt".

"Zelfs als we tot het uiterste gaan en een gedurfde visie hebben, moeten we ook geworteld zijn in de realiteit", zei Obama nog voor de hashtag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl