Joaquin Phoenix krijgt veel lof voor zijn rol
NOS Nieuws

Joker breekt record en brengt meer dan 1 miljard dollar op

De film Joker heeft met een wereldwijde opbrengst van meer dan 1 miljard dollar het record gebroken voor films met een R-keuring. Een R-keuring betekent dat hij niet toegankelijk is voor kinderen tot een bepaalde leeftijd, vanwege het geweld. In Nederland ligt die grens op 16 jaar.

De film vertelt het persoonlijke verhaal van de Joker, de aartsvijand van Batman. De film laat zien hoe hij in de loop der jaren uitgroeit tot een zeer gewelddadig persoon. Er is veel lof voor de film, maar ook kritiek. Het zou mensen kunnen aanzetten tot het plegen van geweld, zoals bij een Batman-première in de VS een aantal jaar geleden.

De trap die in de film Joker wordt gebruikt, is een populaire toeristische attractie in New York:

Trap uit Joker is toeristische trekpleister, maar niet iedereen is er blij mee

Met een opbrengst van meer dan een miljard dollar is het ook de meest winstgevende comicfilm ooit volgens Forbes.com. Het productiebudget was 'slechts' 62,5 miljoen dollar en heeft dus al zestien keer meer opgeleverd.

Ook in Nederland doet de film het goed. Joker staat al sinds de première op 3 oktober op de eerste plek in de bioscooplijsten. Er zijn al meer dan een miljoen bezoekers naartoe gegaan. Alleen de Lion King en Avengers: Endgame deden het beter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl