Montenegro doet niet mee aan het Eurovisie Songfestival (ESF) omdat de publieke omroep van het land vijf auto's gaat aanschaffen. In een verklaring zegt de directeur van de omroep RTCG dat er geen geld is om ook nog eens een delegatie naar het muziekfestijn in Rotterdam te sturen.

Ook vindt de directeur deelname zonde van het geld, omdat de Montenegrijnse inzendingen vaak niet ver komen in de zangcompetitie. "Deelname aan het Eurovisie Songfestival kost ongeveer 130.000 euro", zegt Bozidar Sundic. "Onze vertegenwoordigers hebben meestal bescheiden resultaten behaald en komen nauwelijks in aanmerking voor de grote finale."

Vijf auto's

Daarom gebruikt de omroep het geld liever om de auto's te vervangen. "Ons plan is om vijf nieuwe auto's te kopen. Daarmee verbeteren we de veiligheid van onze mensen, aangezien zij meer dan duizend kilometer per dag rijden", aldus de omroepdirecteur.

Vorige week maakte de Montenegrijnse omroep al bekend dat het land niet naar Rotterdam zou komen. Een reden werd toen niet gegeven.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 12 en 14 mei, de finale is op zaterdag 16 mei.

STER reclame