NOS Sport

Hockeyicoon De Nooijer gaat de Duitse vrouwen helpen

Teun de Nooijer treedt in dienst van de Duitse hockeybond als assistent-trainer van de vrouwen. Afgelopen zomer stopte Nederlands succesvolste hockeyer ooit na drie jaar als coach van de vrouwen van Bloemendaal.

De Nooijer heeft een sterke connectie met onze oosterburen. Zijn vrouw is oud-international Philippa Suxdorf, hij speelde zelf competitie in Duitsland en zijn dochter Philine werd er met Club an der Alster landskampioen.

De 'Cruijff van het hockey'

De Nooijer werd in zijn actieve loopbaan drie keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Hij speelde vier olympische finales met Oranje en won er twee: in 1996 en 2000. De 'Cruijff van het hockey' werd hij regelmatig genoemd.

Als coach kon De Nooijer minder goed zijn stempel drukken. De negende plaats in de hoofdklasse was Bloemendaals beste resultaat onder De Nooijer, die begin dit jaar liet weten dat een rol als assistent-trainer beter bij hem past.

Teun de Nooijer neemt in 2013 afscheid als hockeyer

Bij de Duitse vrouwen wordt hij de rechterhand van bondscoach Xavier Reckinger. "Het is altijd aantrekkelijk en goed voor je eigen ontwikkeling om ook in het buitenland te werken. Bovendien vormen de Duitse vrouwen een team met een enorm potentieel', aldus De Nooijer.

Voor hij coach werd bij Bloemendaal was De Nooijer enige tijd teammanager bij voetbalclub AZ.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl