Het gaslek eerder deze week bij winkelcentrum De Gaard RTV Utrecht
NOS Nieuws Regionaal nieuws Aangepast

Bewoners Utrechtse buurt opnieuw geëvacueerd, nu wegens brand

In een sportschool bij een winkelcentrum in Utrecht heeft vannacht brand gewoed. Een aantal omwonenden werd enige tijd geëvacueerd. Dat was al de derde keer deze week. Gisternacht werd geprobeerd een pinautomaat op te blazen en dinsdag was er een gaslek in het winkelcentrum.

Vannacht was er eerst een harde knal te horen en daarna brak brand uit in de berging van de sportschool. Uit voorzorg werden de woningen boven de sportschool tijdelijk ontruimd.

De brand is waarschijnlijk door twee mensen gesticht, denkt de politie. De daders hebben vermoedelijk iets naar binnen gegooid, waarna het vuur ontstond. Daarna zijn ze gevlucht op een scooter. De politie onderzoekt camerabeelden en is nog op zoek naar getuigen. Hoe groot de schade aan de sportschool is, is nog niet bekend.

Andere incidenten

In de nacht van woensdag op donderdag waren de buurtbewoners al opgeschrikt door een mislukte plofkraak. Dinsdag moesten enkele bewoners hun huis uit vanwege een gaslek. Dat werd veroorzaakt door werkzaamheden aan het winkelcentrum dat wordt gerenoveerd.

Bewoners en ondernemers zitten door de verbouwing al twee jaar in een bouwput. Door allerlei tegenslagen liep de renovatie flinke vertraging op, meldt RTV Utrecht.

STER reclame