Sven Kramer (links) en Patrick Roest ANP

De eerste wereldbekerwedstrijd van het schaatsseizoen en een persconferentie van bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar Noord-Ierland-Nederland zijn onze belangrijkste ingrediënten op deze vrijdag.

Het wereldbekerseizoen begint voor de schaatsers in het Wit-Russische Minsk. Alle afstanden zijn vanaf 15.30 uur rechtstreeks te volgen via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. Om 00.15 uur is er op NPO 1 een samenvatting te zien van de eerste wereldbekerdag.

Het schaatsprogramma van vrijdag NOS

Om 15.30 uur start de teamsprint bij de vrouwen, met Letitia de Jong, Jutta Leerdam en Michelle de Jong namens Nederland. Aansluitend volgen de mannen met de Nederlandse inbreng van Ronald Mulder, Kai Verbeij en Kjeld Nuis.

Om 16.27 uur begint de 3.000 meter met onder anderen Esmee Visser, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte. Daarna zijn de mannen op de 5.000 meter aan de beurt, vanaf 17.23 uur. Sven Kramer en Patrick Roest rijden in de voorlaatste rit tegen elkaar, ook Jorrit Bergsma komt op het ijs.

Nederlands elftal

Hoe staat het Nederlands elftal ervoor? Start Ryan Babel, Luuk de Jong, Wout Weghorst of Myron Boadu in de spits tegen de Noord-Ieren? Bondscoach Ronald Koeman geeft om 18.00 uur tijdens de persconferentie een antwoord op alle vragen.

De persconferentie van Koeman is live te volgen via een stream op NOS.nl en de NOS-app.

Uitzendingen vrijdag 15 november

13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
15.30 uur Schaatsen: wereldbeker Minsk NOS.nl en NOS-app
18.00 uur Persconferentie Ronald Koeman NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.00 uur Nieuwsuur NPO 2
00.15 uur Schaatsen: wereldbeker Minsk NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame