In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Lee Towers opent The Lee Towers in Rotterdam

In Rotterdam heeft Lee Towers vandaag The Lee Towers geopend: twee torens aan het Marconiplein die zijn omgebouwd tot appartementencomplex.

In de bekende, witte torens - er staan er drie aan het plein - werkten voorheen ambtenaren van de gemeente Rotterdam. Na een flinke verbouwing zitten er nu 883 woningen in.

"Eerst dacht ik dat het een grap was", zegt Towers over de naamgeving van het complex. "Op een boksgala klampte de vastgoedontwikkelaar van het project, die ook Lee heet, me aan met het idee om de torens The Lee Towers te noemen. Wie maakt dit nou mee, dit kun je toch niet bedenken."

Walk of Fame-ster

Towers gaf een optreden tijdens de opening, die hij samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb verrichtte. Ook mocht de Rotterdamse zanger zijn eigen Walk of Fame-ster in de vloer van een van de gebouwen onthullen, meldt Rijnmond.

De gebouwen zijn 95 meter hoog, tellen 24 verdiepingen en stammen uit 1975. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zijn de huurwoningen bedoeld voor starters en jonge werkenden.

Op de bovenste twee verdiepingen zijn penthouses voor mensen met een hoger inkomen en op het dak van beide torens is een gezamenlijk terras voor de bewoners. Op de begane grond is een Italiaans restaurant en voor bewoners een filmzaal, sportschool en wasserette.

Lee Towers in The Lee Towers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl