NOS NieuwsAangepast

Wapens gevonden bij politieactie op woonwagenkamp in Oss tegen criminele familie

In Oss heeft de politie bij een inval in een woonwagenkamp twee mannen gearresteerd. Een derde man werd in de buurt klemgereden en opgepakt. De drie arrestanten zijn leden van een criminele familie.

De man die werd klemgereden is Martien R. Hij werd veroordeeld tot 23 jaar cel voor een moord op de A73, maar later door het hof vrijgesproken. Ook verdenkt het OM de 48-jarige R. van een reeks andere ernstige delicten. Zo zou hij opdracht hebben gegeven voor liquidaties.

Het woonwagenkamp werd met schermen van de buitenwereld afgesloten:

Grote politieactie in Oss, woonwagenkamp hermetisch afgesloten

Volgens het Brabants Dagblad is ook de zoon van Martien R., Anton (26), gearresteerd. Anton R. werd vorige week al aangehouden, maar vrijdag weer vrijgelaten. Justitie vermoedt dat hij achter een brandstichting zit in een woning in Oss. De brandstichting zou te maken hebben met een dodelijke schietpartij vorig jaar op een ander woonwagenkamp in Oss.

De andere man die werd aangehouden is 55 jaar oud. Het drietal zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met hun advocaat.

Bij huiszoekingen heeft de politie automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. De komende dagen gaan de doorzoekingen door. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De familie wordt verdacht van drugshandel op grote schaal. Daarbij zou veel geweld zijn gebruikt. De drie opgepakte mannen worden verdacht van onder meer verboden vuurwapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De politie heeft samen met militairen en medewerkers van de Belastingdienst gezocht naar geld, drugs en vuurwapens op het woonwagenkamp. Er zijn meer dan honderd agenten ingezet in de zaak, die de naam Alfa heeft gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl