Greta Thunberg op de catamaran 'La Vagabonde' in Virginia AFP

De Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg is mogelijk toch aanwezig bij de klimaattop in Madrid op 2 december. Nadat de top verplaatst werd naar Spanje was Thunberg, die niet wil vliegen, bang dat ze de top zou missen. Twee Australiërs en een Engelse hebben haar een lift aangeboden naar Madrid op hun catamaran 'La Vagabonde'.

Op Instagram schrijft Thunberg dat ze dolblij is dat ze misschien toch de top kan bijwonen. De activist zeilt met een catamaran vanuit Virginia in de Verenigde Staten naar Spanje. Die oversteek maakt ze met twee YouTubers die hun reis rond de wereld documenteren om aandacht te vragen voor het belang van de oceaan.

Greta Thunberg plaatste op Twitter een foto op de catamaran 'La Vagabonde' waarmee ze naar Spanje zeilt:

Thunberg was gestrand in New York, nadat ze daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties had toegesproken. Die speech, waarin ze fel uithaalde naar de wereldleiders, ging de hele wereld over. Daarna zou ze doorreizen naar de klimaattop in Chili, maar die werd eind vorige maand door protesten in het land verplaatst naar Madrid.

De tiener deed begin deze maand een oproep op Twitter en Instragram. "Ik moet een mogelijkheid vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken", schreef ze. "Als iemand mij kan helpen met een transportmiddel, zal ik erg dankbaar zijn." Aan die oproep is nu gehoor gegeven.

Vorige week bood de Duitse low-cost vliegmaatschappij Eurowings haar een gratis vlucht van New York naar Düsseldorf aan. Thunberg ging niet in op dat aanbod.

STER reclame