Hylke Kingma
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Politie schiet vrouw met mes en hamer neer in Alkmaar, leerlingen getuige

In Alkmaar heeft de politie vanmorgen een 48-jarige vrouw neergeschoten. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder volgde de vrouw aanwijzingen van agenten niet op. Ze liep met een hamer en een mes over straat.

De politie kreeg even na 08.00 uur vanmorgen een melding over iemand die iets aan het vernielen was op de Priemstraat. Toen de politie daar aankwam, bleek dat de vrouw auto's en ruiten kapot maakte. Volgens de politiewoordvoerder volgde ze aanwijzingen van de agenten niet op. Toen ze met het mes en de hamer op de politie afkwam, besloot een agent op haar te schieten.

De rijksrecherche doet onderzoek naar het handelen van de agent. De politie onderzoekt de zaak.

Buurtbewoners zeggen tegen NH Nieuws al lange tijd te waarschuwen voor de vrouw. "Ze stak me laatst bijna neer met twee grote keukenmessen. We hebben echt honderden meldingen gemaakt bij de woningbouw, politie, GGZ en crisisdienst. Dit had voorkomen kunnen worden", zegt een van hen. Een paar jaar geleden begon de overlast en de situatie werd steeds erger, meldt de regionale omroep na gesprekken met meerdere buren.

Overstuur

Leerlingen van een basisschool in Alkmaar hebben gezien dat er iemand werd neergeschoten, vertelt een medewerker van de school. De kinderen waren erna volgens haar erg overstuur. "We hebben ze direct allemaal naar binnen gehaald", zei ze tegen NH Nieuws.

Op Twitter gaat een bericht rond over het incident waarin staat dat de politie een terroristische aanslag heeft voorkomen met het neerschieten van de vrouw. Dat is nepnieuws, laat de politie weten.

Advertentie via Ster.nl