NOS Nieuws

183 eenden dood na inval dierenactivisten in foie gras-boerderij België

Na een inval van dierenactivisten in een foie gras-boerderij in het Belgische Bekegem dit weekend zijn volgens de eigenaar 183 eenden doodgegaan. 317 andere eenden worden morgen geslacht omdat de kans dat ze de inval te boven komen volgens de eigenaar klein is.

Zo'n veertig activisten drongen zaterdag rond 11.30 uur een van de stallen binnen. De eendenboerderij in Bekegem is de enige in België die nog foie gras mag produceren en moet uiterlijk in 2023 zijn deuren sluiten. De activisten willen dat het bedrijf eerder dichtgaat.

Stress

In de stal waar de activisten binnendrongen zaten 500 eenden in kooien. 183 daarvan zijn nu dood. Volgens de eigenaar zijn de dieren doodgegaan door de stress toen er opeens veertig mensen rondliepen met de felle lichten van hun telefoontjes. De nog levende eenden gaan het volgens hem waarschijnlijk ook niet redden en worden morgen geslacht.

De eigenaar van de eendenboerderij zegt ook zelf getraumatiseerd te zijn door de inval van de dierenrechtenactivisten. Hij is van plan de dierenactivisten aan te klagen en een schadeclaim in te dienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl