Atletiekcoach Alberto Salazar Pro Shots
NOS Sport Atletiek

Geschorste atletiekcoach Salazar in beroep bij sporttribunaal CAS

Atletiekcoach Alberto Salazar is bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep gegaan tegen de schorsing van vier jaar die het Amerikaanse dopingagentschap USADA hem een maand geleden heeft opgelegd.

Voormalig marathonloper Salazar gaf leiding aan het Nike Oregon Project, waar sinds eind 2016 ook de Nederlandse atlete Sifan Hassan deel van uitmaakte, en werd eind september geschorst wegens het overtreden van de dopingregels. Zo zou hij atleten hebben voorzien van testosteron. Daarnaast experimenteerde de Amerikaan met supplementen.

Salazar kreeg de schorsing opgelegd tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Doha, waar Hassan excelleerde met titels op de 1.500 en 10.000 meter. Hassan benadrukte daar dat ze een schone atlete is. "Ik heb nooit iets fouts genomen, mij is nooit iets aangeboden en ik heb nooit iets verdachts gezien."

De 61-jarige Salazar beweert niets te hebben misdaan. Nike heeft laten weten hem te blijven steunen, al heeft de sportkledinggigant inmiddels wel een streep gezet door de trainingsgroep.

STER reclame