AZ verstevigt tweede plaats met simpele zege op Emmen

Bekijk de samenvatting van AZ - FC Emmen

AZ heeft zonder al te veel moeite weten te winnen van FC Emmen. In Den Haag wonnen de Alkmaarders met 3-0 en vergrootten zo het gat met PSV, dat eerder op de dag verloor van Willem II, tot vijf punten.

Emmen wist het AZ in de beginfase aardig lastig te maken. Desondanks waren er kansen voor de Alkmaarders om de scoren te openen via Fredrik Midtsjø, Dani de Wit en Myron Boadu.

Na een ruim half uur haalde Emmen-doelman Dennis Telgenkamp Jonas Svensson in het strafschopgebied neer en gaf scheidsrechter Siemen Mulder een strafschop. Deze werd onberispelijk raak geschoten door aanvoerder Teun Koopmeiners. Op slag van rust verdubbelde Boadu de score door uit een voorzet van Svensson raak te schieten. Even daarvoor onderscheidde AZ-doelman Marco Bizot zich nog met een knappe redding.

Ook na rust was het AZ dat domineerde. De ploeg van trainer Arne Slot kon het zichzelf aanreken dat het niet eerder de 3-0 maakte na enorme kansen voor onder andere Oussama Idrissi en Boadu. Uiteindelijk was het Calvin Stengs die het net wel wist te vinden.

In het restant nam AZ gas terug en verzuimde het meer doelpunten te maken.