Alvaro Morata viert zijn doelpunt

Atlético blijft in spoor Barça en Real, De Jong matchwinner in derby van Sevilla

Atlético Madrid blijft in de Primera Divisón zicht houden op koplopers FC Barcelona en Real Madrid. In het eigen Wanda Metropolitano werd laagvlieger Espanyol met 3-1 aan de kant gezet. Hierdoor heeft Atlético een achterstand van één punt op de twee grootmachten, die beide wel een wedstrijd minder gespeeld hebben.

Espanyol, voorlaatste in de Spaanse competitie, kwam nog wel op voorsprong in Madrid via Sergi Darder. Nog voor rust kwam Atlético echter al op gelijke hoogte toen Ángel Correa de bal kon inkoppen op aangeven van Álvaro Morata.

Diezelfde Morata hielp zijn ploeg na een uur spelen aan een voorsprong. De Spaanse spits ontsnapte aan buitenspel en passeerde knap doelman Diego López. In de blessuretijd besliste Koke met een intikker de wedstrijd.

Espanyol weet alleen Leganés onder zich te houden op de ranglijst en verkeert in degradatiegevaar.

De Jong beslist derby

Luuk de Jong bezorgde zijn ploeg Sevilla een waardevolle zege in de stadsderby tegen Real Betis. De Nederlandse international maakte met zijn linkervoet op fraai wijze het beslissende doelpunt en bezorgde zijn club een 2-1 zege op bezoek bij de rivaal.

Luuk de Jong

Dankzij de zege klimt Sevilla naar de vierde plek op één punt van Barcelona en Real Madrid.