Van Bommel met PSV dieper in crisis: 'Het zit van geen kant mee'

Trainer Mark van Bommel begrijpt niets van de ophef rond doelman Jeroen Zoet. Na zes jaar onafgebroken eerste doelman te zijn geweest bij PSV werd hij zondag door Van Bommel gepasseerd voor het duel met Willem II, waarna de keeper niet als reserve plaatsnam op de bank maar het duel grotendeels beleefde vanuit de spelersbus.

Van Bommel deed na afloop opzichtig pogingen zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de crisis bij PSV én voor het opvallende gedrag van zijn doelman.

"Ik heb de keuze gemaakt om Jeroen te passeren omdat hij een aantal fouten gemaakt heeft", verklaarde Van Bommel de keuze voor Lars Unnerstall in het Eindhovense doel. Hoe Zoet reageerde? "Zwaar teleurgesteld."

Jeroen Zoet is tegen Willem II reserve ProShots

En dat was te zien aan de keeper, die jarenlang onomstreden was in Eindhoven. In plaats van op de bank plaats te nemen, dwaalde Zoet tijdens de wedstrijd wat door de catacomben. Na rust zat hij in de spelersbus.

"Volledig begrijpelijk", noemde Van Bommel het opmerkelijke gedrag van de keeper. Sterker nog: het was zijn eigen idee om hem niet op de bank te zetten, om hem een beetje in de luwte te kunnen houden nu alle ogen op hem gericht zouden zijn.

"Ik heb Jeroen willen beschermen. Ik begrijp niet waar die drukte om ontstaat. Dat is dan mijn verantwoordelijkheid", besloot Van Bommel over de kwestie.

Van Bommel voelt vertrouwen

Ondanks de crisis voelt Van Bommel nog genoeg vertrouwen vanuit de spelersgroep. Mocht hij dat gevoel niet meer hebben gehad, dan was hij naar eigen zeggen al opgestapt.

"Het zijn allemaal verklaarbare redenen", herhaalde Van Bommel na het zesde opeenvolgende duel zonder zege. In al die duels verscheen PSV vaak al zwaar gehavend aan de aftrap. Van Bommel: "Haal Neymar en Mbappé weg bij PSG, haal Messi en Suárez weg bij Barcelona..."

Bekijk de samenvatting van Willem II - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"En het zit ook van geen kant mee", vervolgde Van Bommel. "Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik in zo'n situatie zit. Als de inzet er niet is en je speelt met je normale elftal, is het een ander verhaal."

Rosario kijkt uit naar interlandperiode

De interlandonderbreking - Oranje speelt komende week tegen Noord-Ierland en Estland - komt voor PSV als geroepen, vindt aanvoerder Pablo Rosario. "Nu kunnen we in alle rust deze periode overzien. Ik geloof heel erg in de jongens, heb er vertrouwen in dat we dit gaan omdraaien."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Pablo Rosario en doelman Lars Unnerstall.

STER reclame