1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS Nieuws

Grootste esportevenement ter wereld, WK-finale League of Legends, gewonnen door China

In een bomvolle arena in Parijs heeft het Chinese team FunPlus Phoenix zojuist de finale van het wereldkampioenschap van de videogame League of Legends gewonnen. Naar verwachting hebben meer dan 100 miljoen mensen gekeken naar de livestream waarin de eindstrijd te volgen was.

De Chinezen wonnen met 3-0 van het Europese team G2 Esports. Niet helemaal een verrassing, zeggen de kenners.

"De hoop was dat het Europese team zou winnen, maar eigenlijk was dat tegen beter weten in. Het niveau van de Chinese teams ligt gewoon net even hoger", zegt Ward Geene van de website Esports Club. "De competitie in die regio is heel sterk. Er wordt veel talent doorontwikkeld. Lange tijd stond Zuid-Korea bijvoorbeeld aan de top."

De finale van het wereldkampioenschap League of Legends is wat betreft kijkers het grootste evenement binnen de esportwereld. Vorig jaar keken via de livestream 99,6 miljoen mensen naar de finale. Het Chinese team Invictus Gaming won toen. Ter vergelijking: naar de Super Bowl - de finale van het Amerikaanse football-seizoen - keken vorig jaar 114,5 miljoen mensen.

Geene verwacht dat met de finale van vanmiddag een nieuw kijkcijferrecord is gevestigd. "League of Legends is binnen de esports al jaren de grootste game en qua kijkcijfers is de piek nog niet bereikt. Er stonden dit jaar weer een Europees en Chinees team in de finale, dus zowel in Europa als in China zal er door gigantisch veel mensen gekeken zijn."

Eerder dit jaar, en daarvoor in 2016, werd het EK League of Legends georganiseerd in Rotterdam:

Nog even oefenen voor het EK League of Legends

FunPlus Phoenix mag na de winst van vanmiddag een paar miljoen euro verdelen. Ook krijgt het team een bokaal met een bijbehorende koffer, speciaal gemaakt door het Franse luxemerk Louis Vuitton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl