Twente herpakt zich tegen PEC en heeft linkerrijtje weer in zicht

Bekijk de samenvatting van FC Twente - PEC Zwolle

FC Twente heeft dankzij een 2-1 thuiszege op PEC Zwolle het linkerrijtje van de eredivisie weer in zicht. De Tukkers, die na zes speelronden vierde stonden, konden de winst na vier nederlagen in vijf duels goed gebruiken.

Bij PEC nemen de zorgen steeds meer toe. Dit was de zesde nederlaag in de laatste zeven duels met als gevolg de zestiende plaats op de ranglijst.

Twente, dat dit seizoen na een jaar eerste divisie terugkeerde in de eredivisie, bezet nu de elfde plaats.

Stand subtop eredivisie

8. sc Heerenveen 13-21 (20-14)
9. FC Groningen 13-20 (17-14)
10. Feyenoord 13-20 (25-24)
11. FC Twente 13-18 (23-24)

Voor rust zorgden Haris Vuckic - met zijn zevende goal van het seizoen - en Joel Latibeaudiere voor een verdiende 2-0 voorsprong voor Twente. Na rust was PEC beter, maar alleen Reza Ghoochannejhad kwam tot scoren namens de Zwolse ploeg.

Latibeaudiere belangrijke Twentse schakel

Latibeaudiere speelde een belangrijke rol bij Twente. Hij gaf vanaf rechts, waar PEC-back Kenneth Paal een zwakke Zwolse schakel bleek, de voorzet waaruit Vuckic inschoot en hij kopte zelf raak na zwak keepen van Xavier Mous bij een corner.

Veel ontlading is er niet bij Twente en PEC baalt van 'echte fouten'

Het aanvankelijk niet overtuigende PEC was na rust feller en Ghoochannejhad bracht de spanning terug met een kopbal uit een corner.

Vervolgens lieten Wout Brama en Aitor Cantalapiedra kansen op de 3-1 onbenut en waren Gustavo Hamer eb Ghoochannejhad dicht bij de 2-2, maar werd er niet meer gescoord.