Ravage in Indiaas dorp door de orkaan Bulbul
NOS Nieuws

Doden en vermisten door orkaan India en Bangladesh

In India en Bangladesh zijn ten minste elf doden gevallen door de gevolgen van de orkaan Bulbul die dit weekeinde over Zuidoost-Azië trekt. Uit voorzorg hebben zo'n twee miljoen mensen uit het Indiase en Bengalese kustgebied hun woning verlaten om elders te schuilen voor de storm.

De meeste mensen kwamen om toen de muren van hun woning instortten of er een ontwortelde boom op hun dak terechtkwam. In Bangladesh worden ook 36 vissers vermist.

Op videobeelden uit de regio is onder meer te zien hoe een overgang beschadigd is geraakt door een omgevallen boom

Orkaan Bulbul komt aan land in Bangladesh

De opvangkampen in het zuidoosten van Bangladesh, waar honderdduizenden Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar zijn ondergebracht, hebben volgens de lokale autoriteiten geen schade van belang opgelopen.

Oogstschade

De orkaan gaat gepaard met veel regen, maar grootschalige overstromingen zijn uitgebleven. Wel is grote schade aangericht aan de rijstvelden en groenteteelt langs de kust van Bangladesh. Bulbul trok ook over het grootste mangrovebos ter wereld, de Sundarbans tussen India en Bangladesh. De schade aan dit gebied moet nog worden vastgesteld.

De autoriteiten van Bangladesh spreken van een succesvolle evacuatie. Een tropische storm in 1999 eiste 100.000 mensenlevens; grote delen van het land kwamen toen onder water te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl