1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Djurny van der Hoogt
NOS NieuwsAangepast

Twee Nederlanders omgekomen bij lawine in Oostenrijk

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol zijn twee mensen omgekomen door een lawine. De Oostenrijkse politie meldt dat het om twee Nederlanders gaat van 33 en 39 jaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de Nederlanders zijn omgekomen. De 33-jarige man is afkomstig uit Utrecht. Het ministerie onderzoekt nog waar de andere man vandaan komt.

Mensen in het skigebied keken toe hoe de hulpdiensten de mannen zochten:

Twee Nederlanders omgekomen bij lawine in Oostenrijk

De twee werden rond het middaguur met nog een andere Nederlander getroffen door de lawine op een hoogte van bijna drie kilometer in het wintersportgebied Sölden, op de Rettenbachfernergletsjer.

Een man van 54 jaar slaagde erin om uit de sneeuw te komen. Hulpdiensten rukten uit met drie helikopters en vonden de twee anderen in een sneeuwlaag van zo'n drie meter dik. Pas na een uur werden ze bereikt, meldt de krant Kronen Zeitung. Een van de mannen had vergeefs zijn lawine airbag geprobeerd te gebruiken.

Veel sneeuw

De afgelopen dagen heeft het veel gesneeuwd in de Oostenrijkse Alpen, waardoor het lawinegevaar groter was. De lawinedienst van Tirol waarschuwde op een blog op vrijdag nog voor een verhoogde kans op lawines, voornamelijk in het hooggebergte.

Volgens wintersportwebsite Wintersport.nl is er in Sölden momenteel een testevenement voor nieuwe snowboards en ski's. Daar komen veel Nederlanders op af, meldt de site.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl