NOS SportAangepast

Hertog grijpt goud op 200 meter WK para-atletiek, zilver voor Alkemade

Hertog grijpt goud op 200 meter WK para-atletiek, zilver voor Alkemade

Ronald Hertog heeft op de WK para-atletiek goud veroverd op de 200 meter (T64). Hij was in de spannende finale net iets sneller dan de Griek Michail Seitis: 22,20 om 22,23. Het brons ging naar de Amerikaan David Prince.

Hertog lag bij het uitkomen van de bocht nog achter, maar met een geweldige eindsprint griste hij het goud voor de neus van de Griek weg.

Het is niet de eerste WK-medaille voor Hertog. In 2011 won hij brons als speerwerper en in 2013, 2015 en 2017 pakte hij telkens zilver als verspringer.

Ook op de Paralympische Spelen was de alleskunner al succesvol. Als speerwerper won hij in 2012 in Londen brons en drie jaar geleden pakte hij als verspringer zilver als verspringer.

Debutante Alkemade pakt zilver

Eerder op de dag was er al succes voor Kimberly Alkemade, die zilver veroverde op de 200 meter (T64). De debutante kwam net tekort om de Duitse Imgard Bensusan van de wereldtitel af te houden. Het brons was voor de Amerikaanse Femita Ayanbeku.

Kimberly Alkemade (l) en Marlène van Gansewinkel na de finale

Voor Marlène van Gansewinkel liep de finale op een deceptie uit. De topfavoriete kwam als derde over de finish, maar werd gediskwalificeerd omdat ze net na de start met haar blade de lijn had geraakt.

Marlou van Rhijn ontbreekt in Dubai. De paralympisch kampioene op de 100 en 200 meter werd door de Atletiekunie niet opgenomen in de selectie, omdat ze na een moeilijk jaar niet in topvorm was.

Vanmiddag komt Ronald Hertog nog in actie in de mannenfinale van de 200 meter (T64).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl