Mathieu van der Poel bij het criterium Na-Tour Derny in Antwerpen NOS

Mathieu van der Poel heeft zijn gestolen regenjas en koersbril weer terug. Donderdag werd de Nederlandse veldrijder tijdens een trainingstochtje in de Kempen bestolen. Althans, dat dacht hij. De 'dader' was zich van geen kwaad bewust blijkt nu.

Van der Poel had de spullen even bij een boom gelegd op de Drieboompjesberg. Toen de coureur de spullen weer wilde pakken, bleken ze ontvreemd te zijn. "Bedankt, klootzak", reageerde van der Poel op Instagram. "Ik ben trots op jou."

Een dag later blijkt dat een jager de spullen had meegenomen, zo vertelt Walter Van Loon, die de jager met de spullen had gezien, aan Radio 2 Antwerpen.

"Ik was gaan wandelen met mijn honden in het bos en ik kwam Mathieu van der Poel tegen. Hij vroeg me of ik zijn regenjas en koersbril had gezien, maar dat was niet het geval. Ik wenste hem nog veel goede moed zonder regenjas, want het was hard aan het regenen", aldus Van Loon.

"Op terugweg zag ik een jager wandelen met een wit jasje over zijn schouder, en ik herkende meteen het logo van de ploeg van Mathieu, want ik ben een grote fan. De jager vertelde me dat hij de spullen in het zand had gevonden. Ik heb toen aangeboden om ze naar Mathieu te brengen, maar ik heb hem niet meer gevonden."

Van Loon heeft uiteindelijk via Radio 2 Antwerpen de spullen bij Van der Poel laten afleveren.

STER reclame