David Neres (rechts) in duel met Chelsea-speler Fikayo Tomori
NOS Voetbal

Ajax moet Neres tot zeker de winterstop missen

Ajax heeft dinsdag niet alleen in sportief opzicht averij opgelopen in het Champions League-duel met Chelsea (4-4), ook fysiek is de selectie niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "We zullen het tot zeker de winterstop moeten doen zonder David Neres", vertelde trainer Erik ten Hag in de aanloop naar het competitieduel met FC Utrecht van komende zondag.

De Braziliaanse buitenspeler kampt met een blessure aan de meniscus, die hij al halverwege de eerste helft van de wedstrijd in Londen opliep. Desondanks stond hij ook na rust gewoon weer op het veld, totdat hij in de 72ste minuut - kort na de twee rode kaarten en de penalty - plaats moest maken voor Perr Schuurs.

Ten Hag wist niet van Neres' blessure toen hij hem tegen Chelsea wisselde

"Ik heb in de rust nog gevraagd of iedereen oké was. En dat was zo", aldus de coach. "Maar direct na de wedstrijd was wel duidelijk dat er wat aan de hand was, maar een blessure van deze aard is wel een grote tegenvaller. Ontzettend vervelend voor het team, maar vooral ook voor Neres zelf. Want de grote vorm was aanstaande, als die er niet al was."

Bagage

Veel wilde Ten Hag eigenlijk niet meer kwijt over die memorabele en emotionele avond op Stamford Bridge, waar tot woede van menig Ajacied een aantal betwistbare beslissingen van scheidsrechter Gianluca Rocchi een stempel op het wedstrijdverloop drukte. Het werd daardoor wel een duel waarvan een elftal veel kan leren, beaamde de oefenmeester.

Ten Hag: 'Wedstrijden als tegen Chelsea vormen je als team en individu'

"Er gingen heel veel dingen goed, maar een aantal dingen ook niet. Dat neem je mee als ploeg. De ontwikkeling van een team en van een individu gaat zoveel malen sneller als je dit soort wedstrijden in je bagage krijgt, op het allerhoogste niveau. Dat vormt je als voetballer en vormt je als team."

Zondag wacht de volgende klus. Tegen FC Utrecht dus, de vorige werkgever van Ten Hag. "Ik heb daar een prachtige tijd gehad. Ik kijk daar ook met een heel warm gevoel op terug. Maar dat laat ik los als de wedstrijd begint. Ik weet ook hoe de rivaliteit daar is ten opzichte van Ajax. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl