Eva de Goede en Carlien Dirkse van den Heuvel ANP

De Internationale Hockey Federatie FIH heeft het WK voor vrouwen in de zomer van 2022 toegewezen aan Spanje. Opvallend daarbij is dat er ook wedstrijden in Nederland worden gespeeld. Het is niet eerder voorgekomen dat er tijdens een WK in twee landen wordt gespeeld.

De Spaanse hockeybond diende twee varianten in bij de FIH. De ene ging uit van organisatie door Spanje alleen, de andere werd ondersteund door de Nederlandse hockeybond. Met deze tweede variant versloeg Spanje de 'bids' van Duitsland, Maleisië en Nieuw-Zeeland.

Twee van de vier poules worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amstelveen, waaronder die met Nederland. Ook de 'cross-overs' (tussenronde na groepsfase) en kwartfinales worden over beide landen verdeeld. De halve finales en finales vinden plaats in Spanje.

Mannen weer naar India

Het WK voor de mannen in januari 2023 is toegewezen aan India. Ook dat is opmerkelijk, want het laatste WK werd afgelopen winter ook al in India georganiseerd. België en Maleisië waren ook in de race voor de organisatie van dat WK.

STER reclame