NOS Voetbal

Van Bommel erkent crisis bij PSV: 'Maar ik zie nog perspectief'

Van Bommel erkent crisis bij PSV: 'Maar ik zie nog perspectief'

PSV verkeert in crisis. Trainer Mark van Bommel moest na de onthutsende 4-1 Europa League-nederlaag tegen LASK Linz erkennen dat de zorgen groot zijn in Eindhoven.

"Dit was absoluut niet goed. We halen hier geen resultaat en dat ligt aan onszelf. We hebben de mogelijkheden niet goed uitgespeeld", zei Van Bommel.

Crisis

Het is voor het eerst sinds december 2013 dat PSV vijf wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen. Een naar Eindhovense maatstaven dramatische serie.

"We hebben ook nooit gezegd dat het geen crisis is", gaf Van Bommel toe. "Er is een aantal verklaarbare redenen met rode kaarten en blessures, maar dat mag geen excuus zijn. Het loopt niet zoals het moet lopen."

Dure aankopen stellen teleur: 'Dat klopt'

Van Bommel werd op de persconferentie gevraagd of hij niet meer mag verwachten van dure aankopen als Bruma en Timo Baumgartl. "Ja, dat klopt", beaamde hij kort maar krachtig.

Mark van Bommel

De trainer zei echter niet van plan te zijn om het roer nu resoluut om te gooien. "De resultaten zijn niet goed, maar ik zie zeker nog perspectief. We moeten hiermee zien om te gaan. Deze situatie is voor sommige spelers nieuw, en ook voor mij als trainer."

Nu wacht Willem II

Voor PSV wacht komende zondag weer een lastige klus in de vorm van de uitwedstrijd tegen Willem II. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we zullen de slechte resultaten toch een keer omdraaien", aldus Van Bommel.

Hij verwacht in Tilburg nog geen beroep te kunnen doen op de geblesseerden Steven Bergwijn (hamstring) en Donyell Malen (enkel).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl