Robert Lewandowski viert de 1-0
NOS VoetbalAangepast

'Lewangoalski' helpt veel sterker Bayern over dood punt tegen Olympiakos

Robert Lewandowski is inmiddels 31 jaar oud, maar scoort er als een jonge hond op los. De aanvalsleider van Bayern München zette zijn ploeg woensdag op het juiste spoor richting een 2-0 zege op Olympiakos.

De statistieken van Lewandowski zijn dit seizoen van het niveau Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Pool scoorde in de Bundesliga en Champions League tot nu toe in ieder duel dat hij op het veld stond.

21 goals in 17 duels

In totaal, met de Duitse beker en Supercup erbij, staat de teller al op 21 goals in 17 wedstrijden. Opvallend: daar staat geen enkele assist tegenover.

De spits van Bayern moet op de Champions League-topscorerslijst alleen Erling Håland voor zich dulden. De Noorse spits maakte er zeven voor RB Salzburg, Lewandowski - gezegend met de treffende bijnaam 'Lewangoalski' - staat op zes.

Hansi Flick zat voor het eerst als interim-coach op de bank bij Bayern München

Nog meer indrukwekkende statistieken: Lewandowski en Håland zijn met Memphis Depay de enigen die in alle vier Champions League-speelronden trefzeker waren.

Bayern veel sterker

Lewandowski hielp Bayern München tegen Olympiakos over het dode punt. De Duitsers waren veel sterker en losten het een na het andere schot op het doel van de Grieken; na negentig minuten was de schotenverhouding 27-3 en wat betreft schoten op doel 11-0.

Maar pas twintig minuten voor tijd lag de bal ook in het net. Op aangeven van Kingsley Coman tikte Lewandowski, die in de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen ook al twee keer trefzeker was, binnen.

Stand in groep B

1. Bayern München* 4-12 (+11)
2. Tottenham Hotspur 4-7 (+4)
3. Rode Ster 4-3 (-10)
4. Olympiakos 4-1 (-5)
*geplaatst voor achtste finales

Vlak voor tijd maakte invaller Ivan Perisic er met zo ongeveer zijn eerste balcontact nog 2-0 van voor Bayern, waar Hansi Flick debuteerde als interim-coach.

Door naar knock-outfase

Bayern München is dankzij de zege op Olympiakos al zeker van overwintering in de Champions League. Lewandowski & co wonnen al hun vier duels.

Tottenham Hotspur deed in dezelfde groep als Bayern goede zaken. De Engelsen wonnen met 4-0 bij Rode Ster Belgrado. Giovani Lo Celso opende de score voor de Spurs, waarna ook Son Heung-min (2x) en Christian Eriksen scoorden.

Rajiv van La Parra speelde de hele wedstrijd bij Rode Ster, maar kon geen potten breken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl