NOS Voetbal

Twee duels binnen 24 uur voor Liverpool; Klopp grapt, maar is geïrriteerd

Klopp laakt propvolle speelkalender Liverpool: 'Zo kan het niet langer'

Twee wedstrijden binnen 24 uur in verschillende werelddelen. Het klinkt als waanzin, maar het is voor Liverpool in de propvolle decembermaand realiteit. Trainer Jürgen Klopp heeft er zich schoorvoetend bij neergelegd. "Misschien moet Aston Villa maar naar Qatar komen", zei hij dinsdagavond. Het was een grap, maar de ernst van de situatie is er niet minder om.

Hoe zit het dan? Liverpool speelt op dinsdag 17 december op Engelse bodem tegen Aston Villa de kwartfinale van de Carabao Cup (de voormalige League Cup) en moet een dag later aantreden in de halve finales van het WK voor clubteams. In Qatar. Vandaar de opmerking dat Villa daar maar naartoe moest komen. Want het is een programma waar Liverpool niet onderuit kon komen.

Eerder dreigde Klopp nog met een boycot van de Carabao Cup, maar daar heeft hij toch maar van afgezien. Het schuiven met de speeldata bleek onmogelijk, aangezien in die periode ook nog wedstrijden uit de Premier League en Champions League op het programma staan.

Twee selecties voor twee wedstrijden

Er zit voor trainer Klopp dan ook niets anders op dan twee selecties op de been te brengen voor beide duels.

Jürgen Klopp

"We hebben deze keuze moeten maken, omdat andere oplossingen nog meer problemen met zich zouden meebrengen. We hebben wel een idee hoe we het gaan vormgeven", zei Klopp dinsdag na het met 2-1 gewonnen Champions League-duel met Genk.

Desondanks zit het de Duitse trainer dwars dat Liverpool met een dergelijke situatie moet zien om te gaan. "Sommige mensen denken dat het grappig is als we vijf wedstrijden in drie dagen moeten spelen", gaat Klopp verder. "Kom op, op deze manier kunnen we toch niet doorgaan?!"

Speelkalender Liverpool - december

4/12: Liverpool-Everton Premier League
7/12: Bournemouth-Liverpool Premier League
10/12: Salzburg-Liverpool Champions League
14/12: Liverpool-Watford Premier League
17/12: Aston Villa-Liverpool Carabao Cup
18/12: halve finale WK clubteams
21/12: finale / troostfinale WK clubteams
26/12: Leicester City-Liverpool Premier League
29/12: Liverpool-Wolverhampton Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl