Vreugde bij Borussia Dortmund

Dortmund draait duel met Inter om, Barça bijt zich stuk op Slavia Praag

Borussia Dortmund heeft in groep F van de Champions League de tweede plek overgenomen van Internazionale, door in Duitsland op spectaculaire wijze de Italianen te kloppen: 3-2.

Inter speelde een uitstekende eerste helft, waarin Lautaro Martinez en Matias Vecino beiden na een prachtige aanval scoorden. Na de rust bracht Achraf Hakimi echter redding. De jonge Marokkaan scoorde uiterst koel twee keer. Tussendoor vond ook Julian Brandt het net.

Verrassend puntenverlies Barcelona

Dortmund komt door de zege op zeven punten, drie meer dan Internazionale. FC Barcelona staat bovenaan met acht punten. De Catalanen leden wel verrassend puntenverlies tegen Slavia Praag. In Camp Nou werd er niet gescoord: 0-0.

Frenkie de Jong druipt af na het 0-0 gelijkspel van Barcelona tegen Slavia Praag

Met Frenkie de Jong aan de aftrap was Barcelona er alles aan gelegen om de 3-1 competitienederlaag van zaterdag tegen Levante weg te spoelen.

Doelman plaaggeest voor Barcelona

Slavia Praag leek daarvoor een welkome tegenstander, maar de Tsjechen gaven zich niet zomaar gewonnen en hadden in doelman Ondrej Kolar een uitblinker.

In de eerste helft hield Kolar onder anderen Carlos Semedo, Lionel Messi en Gerard Piqué van scoren af. Messi raakte na een actie ook nog de kruising. Aan de andere kant ontsnapte Barcelona bij een poging van Nicolae Stanciu en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Jan Boril.

Ondrej Kolar was de uitblinker aan de kant van Slavia Praag

Na de pauze kreeg een tegenvallend Barcelona ook kansen, maar invaller Sergio Roberto en wederom Messi vonden Kolar op hun weg. Een doelpunt van Arturo Vidal werd wegens buitenspel van Messi geannuleerd.

Slavia Praag hield stand en pakte een verdienstelijk punt. Barcelona blijft weliswaar eerste, maar reden tot lachen was er niet. De positie van trainer Ernesto Valverde blijft wankel.