De boeren bij het protest in Zuidhorn De Vries Media

Bij het politiebureau in het Groningse Zuidhorn hebben tientallen boeren met trekkers geprotesteerd tegen de arrestatie van een boer uit de regio. Ze arriveerden omstreeks 21.00 uur en reden na ruim anderhalf uur weer weg.

Volgens een woordvoerder van de politie hebben de boeren een gesprek gehad met een afvaardiging van de politie, en verliep de betoging prima. "Dat was ook het doel van de boeren", zegt de woordvoerder. "En daar hebben ze zich ook aan gehouden. Ze hebben hun punt gemaakt en er is geen narigheid geweest."

Lopend onderzoek

De 54-jarige boer werd eerder vandaag aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder hield hij twee rechercheurs vast in zijn woning. Die waren daar vanwege een lopend onderzoek. Waarover dat onderzoek gaat, wil de politie niet zeggen.

In plaats van aan het onderzoek mee te werken, heeft hij deze twee collega's belet de woning te verlaten, zegt de politiewoordvoerder. "Hij duwde een van hen aan de kant, toen die de deur open wilde doen." Andere politieagenten zijn vervolgens naar het huis gegaan. "Daarna konden de twee het huis verlaten", zegt de woordvoerder.

In boerengroepen op sociale media werd eerder vanavond gezegd dat het ging om de boer die tijdens het boerenprotest in Groningen een politiepaard aanreed met een tractor, maar aanwezigen van het boerenprotest zeiden bij RTV Noord dat het gaat om diens schoonvader.

Bekijk hier de beelden:

Boeren protesteren bij politiebureau in Zuidhorn

STER reclame