Tafel Studio Voetbal
NOS Voetbal

'Advocaat moet punten halen, niet bouwen'

De gasten aan tafel bij Studio Voetbal zien de hand van Dick Advocaat al terug bij Feyenoord. Voor Zeljko Petrovic, bij Servië, Sunderland en FC Utrecht assistent van Advocaat, lijdt het geen twijfel dat Feyenoord de juiste man heeft aangesteld. "Je moet de beste nemen en Dick is een van de beste trainers aller tijden."

De belangrijkste wijzigingen die Advocaat voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-3 winst) doorvoerde, waren de benoeming van Steven Berghuis tot aanvoerder en de rentree van Jan-Arie van der Heijden in het centrum van de verdediging. Berghuis scoorde tegen VVV twee keer.

'Geen bouwbedrijf, maar voetbalclub'

"Hij heeft Berghuis belangrijk gemaakt", zegt Theo Janssen. "Een topcoach maakt met een kleine verandering een heel groot verschil", zegt Petrovic. "Ook Botteghin had gespeeld als hij fit was geweest", zegt Pierre van Hooijdonk. "Dan was de hand van Advocaat echt zichtbaar geweest."

Is de hand van Advocaat al zichtbaar bij Feyenoord?

De vraag is niet alleen of Feyenoord met Advocaat dit seizoen de weg omhoog weet te vinden, maar volgens Van Hooijdonk ook wat de 72-jarige coach na dit seizoen achterlaat voor zijn opvolger. "Moet de nieuwe trainer helemaal opnieuw beginnen?"

"Je moet dit seizoen ook gaan bouwen", vindt Janssen.

'Feyenoord geen bouwbedrijf, maar voetbalclub'

Daar denkt Petrovic anders over. "Aan Dick wordt gevraagd punten te halen. Feyenoord is geen bouwbedrijf, maar een voetbalclub. Hij moet resultaten halen."

Ten Hag naar Bayern?

Ook bij Bayern München een trainerswissel. De Duitse topclub verloor vrijdag met 5-1 van Eintracht Frankfurt en ontsloeg daarop zondag Niko Kovac. Volgens Arno Vermeulen staat Ajax-trainer Erik ten Hag op een lijstje met genoemde kandidaten achter Liverpool-trainer Jürgen Klopp en Manchester City-trainer Pep Guardiola, die eerder al drie seizoenen (2013-2016) bij Bayern werkzaam was.

"Ze vinden Ten Hag uitermate interessant, maar voor hem is het denk ik ongunstig dat Kovac nu al is ontslagen", zegt Vermeulen. "Nu zullen ze toch twijfelen. Nemen we een interim-coach en wachten we op Ten Hag of pakken we nu een nieuwe coach en gaat Ten Hag niet door?"

'Bayern vindt Ten Hag uitermate interessant'

Van Hooijdonk kan zich voorstellen dat Ten Hag een tussentijdse overgang naar Bayern zou overwegen. "Zo vaak krijg je die kans niet. Het is toch een ander level dan Ajax."

"Gaat absoluut niet gebeuren", stelt Petrovic. "Dat kan hij niet maken ten opzichte van Marc Overmars en Edwin van der Sar, die achter hem stonden toen hij het moeilijk had."

'Ihattaren nog niet klaar voor grote Oranje'

Ander baanbrekend nieuws van de zondag was de keuze van Mohamed Ihattaren voor het Nederlands elftal. Mogelijk roept bondscoach Ronald Koeman de 17-jarige PSV'er aankomende vrijdag al op voor Oranje.

'Ihattaren voegt nu nog niks toe aan Oranje'

"Ihattaren is nog niet klaar voor het grote Oranje", zegt Petrovic. "Hij heeft zich in een half jaar ongelooflijk ontwikkeld en wordt een topper, maar zou nu nog niks toevoegen. Is nog iets te vroeg. Donny van de Beek is wat verder."

Theo Janssen zou Ihattaren in zeker oproepen voor de komende interlands tegen Noord-Ierland en Estland. "Om hem te laten wennen en minuten te geven", zegt Janssen. "Ik kan me voorstellen dat je op het middenveld met Frenkie de Jong, Wijnaldum en Ihattaren gaat spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl