NOS Nieuws

Martin Garrix en Snelle winnen awards bij MTV EMA's: 'Er werd flink gejuicht'

Dj Martin Garrix en rapper Snelle hebben een MTV Europe Music Award (EMA) gewonnen. De Nederlandse acts ontvingen de awards voor Best Worldwide Act en Best Electronic gisteravond bij de EMA's in Sevilla.

Garrix won de award ten koste van genomineerden The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris.

De dj was niet aanwezig in Sevilla, maar bedankte zijn fans in een videoboodschap:

Garrix won de award ten koste van genomineerden The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris.

De dj was niet aanwezig in Sevilla, maar bedankte zijn fans in een videoboodschap:

Garrix bedankt zijn fans voor hun steun

Snelle maakte door zijn award van Best Dutch Act, die hij afgelopen week al kreeg, ook kans op de award voor Best Worldwide Act. Die heeft hij dus ook gewonnen.

Vorige jaren werd de prijs gewonnen door Lil'Kleine (2017) en Jack $hirak (2018). "Krankzinnig, ik ben alleen strontverkouden", reageert Snelle op Instagram.

Je kunt Snelle kennen van zijn nummer 1-hit Reünie:

De show werd gepresenteerd door zangeres Becky G. Zij was toevallig ook genomineerd voor de award Best Pop, maar die ging naar zangeres Halsey (Bad at Love, Him & I).

Zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift (Love Story, Shake It Off) wonnen allebei twee awards, waaronder Best Song (Bad Guy) en Best Video. Ook de Zuid-Koreaanse K-popband BTS won twee awards, die voor Best Live en Biggest Fans.

Dat BTS veel fans heeft, werd eerder ook in Nederland al duidelijk:

Lange rijen met BTS-fans voor Ziggo Dome

Shawn Mendes (Stitches, Senorita) won de award voor Best Artist. Green Day (Boulevard of Broken Dreams) werd uitgeroepen tot Best Rock, Nicki Minaj (Anaconda, Starships) tot Best Hiphop.

Liam Gallagher (Once) mocht als eerste de Rock Icon Award mee naar huis nemen. "Ik wil MTV bedanken voor het erkennen van mijn genialiteit", zei hij tijdens zijn speech.

Ariane Grande kreeg dit jaar zeven nominaties, maar nam geen enkele award mee naar huis.

De backstagepas van Sara van der Schans tijdens de EMA's

De Nederlandse Sara van der Schans was aanwezig bij de EMA's. Zij maakte de choreografie voor de dansers bij het optreden van Mabel (Don't Call me Up). Volgens Van der Schans was de sfeer tijdens de awardshow erg goed.

Vooral tijdens de uitreiking van de award voor Garrix werd flink gejuicht, vertelt ze. "Martin Garrix is enorm geliefd bij velen. Bij mijzelf ook namelijk, die award was dik verdiend." Backstage heerste een erg positieve vibe bij de aanwezige Nederlanders, gaat ze verder. "Superfijn was dat!"

Van der Schans was zelf erg zenuwachtig, omdat voor het eerst een choreografie van haar hand te zien was voor zo'n groot publiek. "Uiteindelijk was dit de avond van mijn leven omdat het ook het hoogtepunt is van mijn carrière."

Haar choreografie is hier terug te zien:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl