Late goal Botman helpt Heerenveen aan gelijkspel

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft op de valreep een punt gepakt bij ADO Den Haag in een duel dat geen winnaar verdiende (1-1). Verdediger Sven Botman kopte in de 88ste minuut een voorzet van invaller Jordy Bruijn tegen de touwen. Michiel Kramer had ADO met een strafschop op voorsprong gezet.

Heerenveen begon het duel zonder Mitchell van Bergen, die in de warming-up geblesseerd was geraakt. Als vervanger maakte de Kroaat Alen Halilovic zijn debuut in de basis. In een tegenvallende eerste helft zorgde alleen Heerenveen-spits Jens Odgaard voor opwinding. In de eerste minuut joeg hij de bal net naast het Haagse doel en kort voor rust schoot hij raak, maar hij stond daarbij centimeters buitenspel.

ADO-coach Fons Groenendijk (m)
  • ProShots
    Aaron Meijers (r) en Alen Halilovic
    Alen Halilovic
    Michiel Kramer viert zijn goal

In de tweede helft, die ook al niet bijster veel vertier bood, vormde een fout van Ricardo van Rhijn de inleiding tot de ADO-goal. Crysencio Summerville onderschepte de bal en ging op weg naar het doel van Heerenveen, waarbij hij in de ogen van arbiter Sander van der Eijk onreglementair werd gestuit door Sherel Floranus.

Na de ADO-goal werd het iets boeiender en drong Heerenveen aan. Dat leverde ruimte op voor ADO en Erik Falkenburg schoot bijna de 2-0 binnen. De bezoekers leken geslagen, maar kort voor tijd had Sven Botman met een knappe kopbal succes. De verdediger scoorde voor de tweede keer dit seizoen in Den Haag. Na zijn goal tegen AZ nu ook tegen ADO.

Gemengde gevoelens bij Groenendijk, Jansen ziet Heerenveen niet meer door ondergrens zakken,