Bekijk de samenvatting van Sparta - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft voor de derde competitiewedstrijd op rij niet weten te winnen. Na eerdere zeperds tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4) speelde het zaterdag in Rotterdam met 2-2 gelijk tegen Sparta. De ploeg van trainer Mark van Bommel ziet zo de achterstand op koploper Ajax oplopen tot acht punten.

Bij PSV was Mohamed Ihattaren terug in de basis. De middenvelder moest vanwege een blessure de wedstrijd tegen AZ vorige week missen. Donyell Malen en Steven Bergwijn waren nog niet fit genoeg om te spelen en Nick Viergever, Jorrit Hendrix en Ryan Thomas waren geschorst na hun rode kaarten.

Sparta neemt initiatief

Sparta begon sterk aan het duel en liet zich gelijk gelden op Het Kasteel. Toch was de eerste grote kans voor PSV, maar Cody Gakpo miste net met zijn hoofd de bal. Niet veel later schoot Ragnar Ache aan de andere kant tegen de paal.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de Eindhovenaren wat beter in het spel en kreeg het kansen via onder andere Armindo Bruma, die wild over schoot.

Slordig spel van PSV leidde aan de andere kant een kans in van Bryan Smeets. Doelman Jeroen Zoet redde in eerste instantie nog, maar gaf wel een rebound weg die werd binnengeschoten door Ache. Na die goal wist PSV nog amper iets te creëren en hield Sparta gemakkelijk stand tot aan de rust.

Na de pauze ging PSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en wist die na tien minuten ook te maken. Na een goede aanval slaagde Sparta-verdediger Jurgen Mattheij er nog in de bal van de lijn te halen, maar na slecht wegwerken van Smeets kon Michal Sadílek scoren.

Lang hoefde Sparta echter niet te treuren want ruim een minuut later schoot Mohamed Rayhi de Rotterdammers alweer op voorsprong.

Gakpo

In het restant drong PSV aan en kreeg het schotkansen via Mohamed Ihattaren en Gakpo. Bruma schoot de bal nog op de lat. In de omschakeling bleef Sparta dreigend, met name via Rayhi.

PSV leek een derde nederlaag op rij niet te kunnen voorkomen, maar in de blessuretijd zorgde Gakpo dat de Eindhovenaren toch nog een punt overhielden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken

STER reclame