Het Konikrijks team verliest met 9-0 van de VS
NOS Sport

VS overklast Nederlandse honkballers in eerste wedstrijd Premier12

De Nederlandse honkballers zijn de Premier12, het officieuze WK, slecht begonnen. In het Mexicaanse Guadalajara waren de Verenigde Staten met 9-0 veel te sterk voor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens.

Het Koninkrijksteam, dat dit toernooi speelt zonder MLB-spelers als Didi Gregorius en Kenley Jansen, begon dramatisch aan het duel. De eerste bal die werper Rob Cordemans gooide, werd direct over de hekken geslagen door Drew Waters: 1-0.

De inmiddels 45-jarige Nederlandse werper herstelde zich daarna enigszins, maar kon niet voorkomen dat de Amerikanen ook in de tweede en derde inning een punt wisten te maken. Oranje wist aanvallend weinig te brengen en sloeg maar twee honkslagen tegen de Amerikaanse werpers.

In de vijfde inning deelden de Amerikanen de genadeklap uit. Cordemans' vervanger Lars Huijer moest met alle honken bezet een homerun (grandslam) toestaan van Robert Dalbec: 7-0. In de achtste inning zorgde Brent Rooker met een tweepuntenhomerun op werper Jim Ploeger voor de eindstand.

Het Koninkrijksteam speelt zondag tegen de Dominicaanse Republiek voordat het dinsdag Mexico treft. De nummers 1 en 2 van iedere groep gaan door naar de finaleronde in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl