Sadio Mané en Jordan Henderson vieren de winnende treffer tegen Aston Villa

Liverpool en City stellen winst pas in slotfase veilig, Chelsea ontsnapt

Liverpool is op de valreep ontsnapt aan puntenverlies. De koploper in de Premier League, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, rekende pas in de extra tijd af met Aston Villa: 2-1.

De thuisploeg had na de openingstreffer van Trézéguet zelfs lang uitzicht op de winst, nadat een treffer van Roberto Firmino was afgekeurd. Firmino leek vlak na de openingstreffer gelijk te maken voor Liverpool, maar de Braziliaan bleek volgens de VAR een paar centimeter buitenspel te staan.

Pas drie minuten voor tijd kopte Andrew Robertson op aangeven van Sadio Mané de 1-1 binnen, waarna Mané vervolgens zelf met een schitterende kopbal in de vierde minuut van de extra tijd de 2-1 maakte.

Zelfde scenario voor City

Naaste belager Manchester City won met dezelfde cijfers van Southampton: 2-1. En ook het verloop van de wedstrijd was hetzelfde. Southampton kwam vroeg voor via James Ward-Prowse, die een blunder van City-keeper Ederson hard afstrafte.

Sergio Agüero maakte na zeventig minuten op aangeven van Kyle Walker gelijk, waarna diezelfde Walker vier minuten voor tijd de punten redde voor City.

Chelsea moeizaam voorbij Watford

Chelsea, komende dinsdag tegenstander van Ajax in de Champions League, won op bezoek bij Watford: 1-2.

Tammy Abrahams opende al na vijf minuten de score voor de Londenaren en gaf in de 55ste minuut de assist voor de 0-2 van Christian Pulisic.

Daarmee leek de klus geklaard tegen de hekkensluiter van de Premier League, maar in de slotfase werd het toch nog even penibel voor Chelsea.

Eerst benutte Gerard Deulofeu een strafschop voor de thuisploeg en vlak voor het laatste fluitsignaal wist Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga nog net de gelijkmaker te voorkomen.