Thomas Müller
NOS VoetbalAangepast

Bayern hard onderuit bij Frankfurt, monsterscore Leipzig

Ook na tien speelronden is Borussia Mönchengladbach nog de koploper in de Bundesliga. De ploeg boekte zelf een knappe zege op Peter Bosz' Leverkusen (2-1) en zag nummer twee Bayern München met maar liefst 5-1 verliezen bij Eintracht Frankfurt, waar Bas Dost in de basis stond. Nummer vier RB Leipzig kende geen genade met 1.FSV Mainz: 8-0.

Bayern wist al snel dat het een zware middag zou krijgen in Frankfurt. Binnen tien minuten kreeg verdediger Jérôme Boateng een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. De VAR kwam eraan te pas om het finale oordeel te vellen en bekeek nog of de overtreding binnen of buiten het zestienmetergebied was.

Uitslagen Bundesliga

Borussia Dortmund-VFL Wolfsburg 3-0
RB Leipzig-1. FSV Mainz 8-0
Bayer Leverkussen-Borussia Mönchengladbach 1-2
Eintracht Frankfurt-Bayer München 5-1
Weder Bremen-SC Freiburg 2-2
Union Berlin-Hertha BSC 1-0

Filip Kostic en Djibril Sow zetten de thuisploeg daarna snel op een comfortabele 2-0 voorsprong. Bayern deed vervolgens nog wat terug via Robert Lewandowski, die alweer zijn veertiende competitietreffer maakte. De Poolse spits scoorde dit seizoen tot dusver in elke competitiewedstrijd.

Na rust maakten David Abraham, Martin Hinteregger en Gonçalo Paciência het feest voor Eintracht compleet. Door de nederlaag zakte Bayern naar de vierde plek met vier punten achterstand op koploper Mönchengladbach.

Het was voor de ploeg uit München de grootste competitienederlaag sinds tien jaar. Op 4 april 2009 verloor Bayern met 5-1 van VfL Wolfsburg. De kritiek op trainer Niko Kovac neemt ondertussen toe. Op de vraag hoe hij zijn toekomst in München ziet, antwoordde de oefenmeester: "Hoe moet ik dat weten? Mijn gevoel is niet belangrijk."

Dortmund profiteert

Rivaal Borussia Dortmund profiteerde van de uitglijder van Bayern en klom dankzij een 3-0 zege op Wolfsburg naar de tweede plek. Bij Wolfsburg hadden Wout Weghorst en Jeffrey Bruma een basisplaats.

Timo Werner

Leipzig werkte thuis tegen Mainz, waar Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste in de basis stonden, aan het doelsaldo. Spits Timo Werner scoorde drie keer en had een belangrijk aandeel in de 8-0 zege. Bij rust stond het al 5-0. Leipzig is nu naar plek drie geklommen in de Bundesliga.

Vuurwerk bij Berlijnse derby

Union Berlin won in eigen huis met 1-0 van Hertha BSC. Het was voor het eerst dat de twee Berlijnse clubs elkaar tegenkwamen op het hoogste Duitse voetbalniveau. Union promoveerde afgelopen zomer voor het eerst in het bestaan naar de Bundesliga.

Vuurwerk bij Union-Hertha

Het duel werd kort onderbroken nadat er meermaals vuurwerk was afgestoken door de supporters van beide clubs. Enkele pijlen belandden vlakbij de spelersbank van Union.

De scheidsrechter haalde de spelers daarop van het veld en een staking hing even in de lucht. Na vijf minuten werd echter besloten dat er kon worden doorgespeeld. In de slotfase benutte Sebastian Polter een strafschop.

Stand na tien speelrondes bovenin Bundesliga

Team punten doelsaldo
1. Borussia Mönchengladbach 22 21-10
2. Borussia Dortmund 19 23-11
3. RB Leipzig 18 25-10
4. Bayern München 18 25-16
5. SC Freiburg 18 19-12

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl